Menirea familiei

In cautarile mele pe internet am gasit un articol despre menirea familiei, care mi-a captat atentia. Am decis sa postez aici un fragment din acest articol:

Familia există pentru împlinirea soţilor.

Iată câteva nevoi care sunt împlinite în familie:
a.   Nevoia de companie; Dumnezeu a afirmat că nu este bine ca omul să fie singur. El este creat pentru a comunica cu cineva, pentru a se relaţiona la cineva asemenea lui. Este adevărat că omul comunică cu multe persoane înafara celor din familia lui, dar în modul cel mai serios, intim şi constant, această nevoie este împlinită doar în familie. Elementul cel mai important al companiei, de care depinde de fapt şi atmosfera din familie, este relaţia spirituală dintre soţi.
b.   Nevoia de intimitate sexuală; Nu ar trebui să ne sfiim să recunoaştem că suntem creaţi de Dumnezeu ca fiinţe sexuale. Care este cadrul unde pot fi împlinite aceste nevoi? În familie. Apostolul Pavel, care nu a fost un mare încurajator spre căsătorie, a înţeles această idee. De aceea, din cauza curviei (a împlinirii acestei nevoi în alt cadru decât căsătoria), recomandă căsătoria monogamă heterosexuală (Citeşte 1 Corinteni 7:2).
c.   Nevoia de siguranţă: Această nevoie este împlinită prin seriozitatea legământului încheiat. Partenerul este alături la bine sau la rău, în sănătate sau boală, în sărăcie sau bogăţie, cât timp trăieşte unul din ei. Dragostea nu este exprimată pentru a câştiga dragostea cuiva, nici nu se trăieşte sub stresul pierderii partenerului.
d. Nevoia de importanţă. Ea este implinită prin faptul că fiecare are un rol precis. Aceasta aduce şi responsabilităţi serioase, dar omul este creat pentru a avea asemenea responsabilităţi.
Astfel, pentru un om căsătorit după voia lui Dumnezeu sunt adevărate cuvintele psalmistului scrise în Psalmul 128:2 “Atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit, şi-ţi merge bine.”

sursa: misiune.ro

Merita sa dedicati cateva clipe pentru a citii acest articol pe care il puteti accesa aici.

Reclame

Despre g.cojocaru

Sotie, mama si iubita - o femeie implinita! :)
Acest articol a fost publicat în Citate, fabule, articole diverse și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Menirea familiei

  1. giairis zice:

    Depinde daca amandoi sotii isi iau in serios rolul

  2. Fefe zice:

    Dl Ceausescu promova bine: familia e celula de baza a scietatii :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s